Werkzaamheden

Werkprogramma

Wij werken het hele jaar door, op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het zwaartepunt van het werk ligt in de maanden september tot en met maart.

In de winter knotten we bomen zoals wilg, els en es. De bomen lopen dan opnieuw uit; er komt weer licht op de grond zodat daar allerlei kruiden kunnen groeien.We houden sloten vrij van overhangende takken en leggen houtrillen aan, ideale schuil- of broedplaatsen voor allerlei dieren, zoals winterkoninkjes, roodborstjes, salamanders, padden en egels. In het voorjaar zorgen we voor nieuwe aanplant en plaatsen of repareren afrasteringen. In de zomer en herfst zagen en kloven we en verkopen het openhaard hout aan onze klanten en we zijn actief met maaibeheer.

Daarnaast zijn we het hele jaar door actief in het overlegcircuit. We activeren gemeenten bij het uitvoeren van landschapsbeleid. Zonodig nemen we de ontwikkeling van nieuwe gebieden zelf ter hand.

Wilt u weten waar we dit jaar precies werken, kijk dan op ons werkprogramma.

Soorten werk

De vereniging houdt zich bezig met allerlei beheerswerk. Een bekend voorbeeld daarvan is het knotten van wilgen. Maar heeft u wel eens van geriefbosjes gehoord of schraalgrasland? Klik hier voor de diverse soorten werk.